Sådan kan ludomanibehandling hjælpe dig

Hvis du står midt i en spilafhængighed, så kan det være svært at få øje på relevansen af at skulle i behandling. Det er nu ikke kun et kendetegn, som ses ved ludomani. Sådan kan det ofte være, når en afhængighed har taget over og er blevet det, der dominerer i ens hverdag. 

Rationelt set er det selvfølgelig ikke til at tage fejl af, hvorfor det er vigtigt at komme ud af sin afhængighed. Og det er heller ikke usandsynligt, at der er perioder, hvor “hovedpersonen” i afhængigheden tænker, at tiden er inde til at komme i behandling. Det kan dog blive så svært at holde tilbage for lysten til at spille, at du måske gang på gang falder i igen. Når det er sagt, så lad os prøve at dykke ned i, hvad du kan få ud af at starte i ludomanibehandling.

 

Ludomanibehandling: Hvad kan du få ud af det?

 

Du får et forløb skræddersyet til dig

Det der er så effektivt med ludomanibehandling er, at behandlingen netop er skræddersyet efter den enkelte person, som kommer ind. For selvom spilafhængige har deres afhængighed tilfælles, så betyder det ikke, at alle skal have et behandlingsforløb, som ser ens ud. Alle mennesker er forskellige, har forskellige behov, forskellige historier med i bagagen, forskellige ressourcer m.m. Derfor er det nærmest også en forudsætning, at psykologen der tilbyder ludomanibehandling altid forholder sig til, hvad det er for en person, som kommer ind og skal have hjælp. 

 

Du kommer til at forstå din situation bedre

Når du starter i behandling, så vil der også være fokus på at forstå netop din spilafhængighed, og ikke mindst hvordan den er opstået. Det kan nemlig være et første vigtigt skridt ift., at du kan se på din situation med andre briller og lære mere om, hvad der er med til at fastholde ludomanien.

 

Få strategier til at afholde dig fra pengespil

En vigtig del af din ludomanibehandling er også, at du får strategier, du kan tage i brug, når du skal styre din spilletrang. Og ikke mindst hvordan du gør, hvis du skulle falde i og komme til at spille igen. 

 

Bliv klogere på svære følelser forbundet med ludomani

Ludomanibehandling kræver også, at der kigges nærmere på de svære følelser, der kan være koblet til det at spille. Derfor er der selvfølgelig også plads til denne del i behandlingen, så du kan få den bedst mulige støtte og hjælp, du står og har brug for.