Lær HTML og CSS inden du går i gang med din hjemmeside

Lær at kode

I dag kan man let lave en hjemmesiden uden at det er nødvendigt med kompetencer indenfor programmering. Det betyder dog ikke at det ikke er en fordel at have kendskab til de vigtigste programmeringssprog indenfor webudvikling såsom HTML, CSS, JavaScript og PHP.

 

Hvad er HTML?

HTML står for Hyper Text Markup Language og er selve strukturen for din hjemmeside. Du kan se det som et hus der skal opbygges. Med HTML der laver vi de forskellige rum og hvordan huset er inddelt, men ikke hvilke farver der er på væggene, hvordan de forskellige møbler ser ud eller hvor de står henne mm.  På samme måde bruges HTML til at fortælle browseren at her er min header, her er et billede, her er min footer osv. Det er også i HTML man skriver tekst, laver links, indsætter biller, laver tabeller mm.

 

Hvad er CSS?

CSS står for Cascading Style Sheets og bruges til at designe og lave layoutet for hjemmesiden. Når du har brugt HTML til at lave strukturen for din hjemmeside, så bruges CSS til style disse elementer. Hvis vi bruger eksemplet med et hus igen, så er CSS der bestemmer alle farverne, tapetet, hvor bordet skal stå og hvor meget det skal fylde. Ift. til hjemmesider så er borde og tapet erstartet med skrifttyper, skriftstørrelser, højder, bredder, placeringer og meget mere.

 

Hvad er PHP?

PHP står for Hypertext Preprocessor og er et er et server-side sprog udviklet af danskeren Rasmus Lerdorf i 1995. Man bruger f.eks. PHP til at lave login funktioner, lave et forum mm.

 

Programmering for begyndere

Det hele kan virke meget uoverskueligt til at starte med. Hvor skal man starte og hvordan skal man gribe det hele an? Der er heldigvis meget hjælp at hente online. Du kan f.eks. finde mange lærerige videoer på YouTube og lign.