Kender du Travtips.dk?

travtips

Der er kommet en ny side og blog der dedikerer sig til travløb. Denne hjemmeside hedder Travtips.dk, du kender den måske ikke, da den er ny. Men hvis du elsker travsport, så er det helt sikkert en side du vil kunne finde masser af inspiration og travnyheder fra.

Travtips.dk består af både nye og erfarne travfans, samt gæstetippere, der alle får siden til at køre rundt med deres input, ligesom du finder nyttige travlinks og spil idéer.

”Travtips.dk er en personlig hjemmeside, drevet af egne midler og en rigtig stor passion for travsporten” fortæller stifter Steen Møller Nielsen.

Trav og spil hænger uløseligt sammen, om det er trav eller galop, så er det ofte sjov at spille på heste. På travtips.dk tilbyder de ikke selv spil, men de kommer med deres spil- og staldtips til de forskellige travspil, fek.s. V75 tips, så du som læser, kan drage nytte af disse inden du tager på travbanen.

”Alt på travtips.dk er gratis, dvs. du skal ikke betale for at få travtips – det er gratis travtips, og vores traveksperter gør dette af kærlighed til sporten” Fortæller Steen, og fortsætter ”Vi håber på, at vi med denne hjemmeside kan hjælpe med at øge interessen for travsport, da det er en fantastisk sport – bare se i Sverige, da er det jo nærmest nationalsporten”.

Hvis man endnu ikke har prøvet at være på væddeløbsbanen med vennerne for at se et trav- eller galopløb, så er det bestemt noget man skal prøve. Der er altid god stemning og godt humør, og man bliver hurtigt ”bidt af en gal hest”, når man står der og hepper på én af hestene.

Hvad er Travsport?

Trav er en hestesportsgren, hvor kusken sidder på en såkaldt sulky, der er spændt efter en væddeløbshest. Hesten løber i gangarten trav, der er en symmetrisk gangart, i hvilken de diagonale lemmer føres frem samtidigt; bevægelsen er derfor totaktet.

I Danmark er trav en anerkendt sportsgren, som køres på syv travbaner rundt om i Danmark. Travbaneren findes i Skive, Bornholm, Ålborg, Odense, Charlottenlund, Aarhus og Nykøbing F. Du kan finde oplysninger om banerne på Travtips.dk.

Der findes også rene galopbaner i Danmark, både Odense og Aalborg har kombineret galopbane + travbane, mens der findes én bane i Danmark, som kun tilbyder Galop, nemlig Klampenborg Galopbane. Galoper dog en anden type løb end trav, hvor rytterne sidder på hesten, og hestens gangart er galop, der er den hurtigste gangart.