Investering er ikke så teknisk endda

Hvis du har en formue eller opsparing af en vis størrelse, er der gode grunde til at overveje, om det var værd at investere pengene, frem for blot at lade dem stå. Ved at lade dem stå på kontoen, vil renten være lavere end inflationen, og har du mere end 100.000 kr. på kontoen, vil du hos mange banker opleve negative renter. Investerer du derimod dine penge, kan de komme til at give et godt afkast og stødt formere sig. Det der med at investere er ikke så svært endda – læs med videre og bliv klogere på investering for begyndere.

 

Flere muligheder for at investere

Man kan investere på forskellige måder. Der kan naturligvis være en risiko for at tabe penge, når man investerer. Nogle investeringer er dog mere stabile end andre. Det er ofte sådan, at nogle værdier kører højt op og ned, mens andre stiger stødt. De forskellige investeringsformer tæller:

  • Ejendomsinvestering
  • Aktieinvestering
  • Investering i kryptovaluta

At investere i ejendomme er forholdsvis sikkert, da du stadig står tilbage med en vis værdi, om end boligpriserne svinger.

 

Investering i aktier og kryptovaluta

Aktier er en fin måde at investere sine penge på. Det kan være en fordel at vælge flere forskellige aktier, da du så spreder dine risici ud på flere og derved minimere sandsynligheden for et samlet tab. Vælg nogle aktier, hvor du kender til firmaerne bag, så du kan bruge din basisviden til at forudse, om der er tale om et firma i vækst, eller et firma med tilbagegang.

En anden og mere ny verden for investorer er kryptoverdenen. Kryptovaluta kan virke uhåndgribeligt, hvis du ikke kender så meget til det. Det hele bunder ud i matematiske, komplicerede formler. Bitcoin er den mest kendte kryptovaluta, men der findes flere typer. Bitcoin er en begrænset ressource. Når alle bitcoins er fundet, er der ikke flere. Desto færre, der er tilbage, desto mere stiger værdien, groft sagt. Der er naturligvis mere, der har indflydelse. Alt har at gøre med udbud og efterspørgsel. Se denne side for mere info om at investere: https://aktieskole.com/

Når det drejer sig om kryptovaluta, kan du vælge en handelsrobot, der foretager køb og salg, der er baseret på beregninger ud fra at skabe mest muligt profit for dig. En god og gratis handelsplatform er den der hedder eToro. Det vil være mest fordelagtigt for dig selv at stå for handlen, da din bank vil kræve proft, uden de selv har nogen risiko, hvis de skal hjælpe dig.