Invester med futures

Har du overvejet at investere din formue i futures?

Har du en investor gemt i maven, men er usikker på om du skal følge den drøm? I denne artikel vil vi introducere dig for, hvordan du kan investere med futures. Futures er en form for investeringsmetode, som nemt kan være mindre risikofyldt. Har det vakt din interesse? 

Hvad er futures? 

Når man investerer i en future, investerer man faktisk i et værdipapir frem for en decideret aktie. Dette værdipapir består af en aftale og en kontrakt, hvori det fremgår, hvad denne aktie skal koste i fremtiden i løbet af en bestemt tidsperiode. 

Når man investerer i et værdipapir på denne vis, forpligter man sig faktisk til at købe aktien på det tidspunkt og til den pris, som det fremgår af kontrakten. Ligeledes, hvis man indgår aftalen som sælger, er man også forpligtet til at overholde kontraktens vilkår. 

Ordet “Futures” betyder “Fremtid” på engelsk, hvilket præcis er dét, som denne investering er. Selve aktivet bliver købt eller solgt på et senere tidspunkt – hvor både sælger og køber krydser fingre for, at præcis deres spekulation er korrekt. At bruge futures som handelsmetode kan hurtigt være fordelagtigt i en tid med en stigende inflation

Hvordan kan futures hjælpe dig i dine investeringer?

Futures er enten fordelagtige for sælger eller køber. Lad os tage køber-perspektivet som forklaring! 

Hvis man er interesseret i at købe en aktie, kan man vælge at investere i den på traditionel vis eller man kan gøre brug af en future. Hvis man som køber tænker, at denne aktie vil stige i værdi i løbet af det næste stykke tid, kan man vælge at aftale et tidspunkt med sælger, hvor aktien bliver købt til en bestemt pris. Hvis sælger ikke tror på, at aktiens værdi vil stige, kan sælger hurtigt gå med til en lavere pris. Har køber derimod ret i, at aktiens værdi stiger, har køber købt aktien til en lavere pris på købstidspunktet, end hvad aktien reelt er værd. 

Som ovenstående perspektiv tydeligt illustrerer, handler det hele om spekulationer – og forskellige spekulationer i blandt køber og sælger. Det kan eksempelvis være spekulationer om, hvordan computerspil enten vokser i popularitet eller daler. Hvis sælger har ret i, at aktiens værdi vil falde i stedet for at stige, skal køber altså stadig købe aktien til den aftale pris. Deraf kan sælger også hurtigt tjene flere penge, end hvad aktien var værd. 

Kom i gang med futures!

Det er nemt at komme i gang med futures. Der findes mange forskellige handelsplatforme, som du kan tilgå online. Her kan du oprette dig og derefter komme i gang med at handle – hvad end du er til futures, optioner eller noget helt andet. 

Handl futures på en platform, hvor du også kan få hjælp og rådgivning. Det er helt naturligt at have brug for at spare med nogle, før man opretter sin profil og laver investeringer.