Digitaliseringen og teknologiens indflydelse på samfundet

Teknologien har afgørende indflydelse på vores samfund - ikke mindst takket være printpladen

De senere år er der ingen tvivl om, at digitaliseringen virkelig har fået fat i vores samfund. Hvad er årsagen til, at dette pludselig gik så stærkt? Digitaliseringens boost hænger unægteligt sammen med, at teknologien også udvikler sig med hastige skridt. 

I denne artikel vil vi dykke lidt ned i, hvordan digitaliseringen og teknologien har stor indflydelse på vores samfund – i alle hjørner og kroge. Læs med! 

Et teknologisk gennembrud?

Det er ikke mange år siden, at vi ikke havde samme teknologiske muligheder. Faktisk har menneskeheden eksisteret i tusindvis af år, før teknologien kom til overfladen. Tilbage i 90’erne blev teknologien dog stille og roligt en større del af vores hverdage – og teknologien begyndte ligeledes langsomt at blive en større del af industrien og produktionen. 

Det er gået ekstremt stærkt siden 90’erne i forhold til teknologien. Hvad er årsagen til dette? Måske hænger det sammen med, at internettet fik sit gennembrud dengang. Da internettet fik sit gennembrud, blev der pludselig stor efterspørgsel på, at teknologien skulle kunne følge med.

Ovenstående betød også, at mange tech-firmaer kæmpede om at udvikle diverse hjælpemidler og gadgets først – og dette satte også gang i teknologibranchen.  

Uendelige fordele ved digitaliseringen 

Der findes uendeligt mange fordele ved digitaliseringen, som det hedder i dag. Konceptet “digitaliseringen” henviser til brugen af digitale udstyr, som er skabt og gjort mulige via internettet, den store online verden samt teknologisk udstyr. 

Mange danskere er glade for, at de kan holde kontakt med gamle venner på de sociale medier. Mange er ligeledes glade for, at de kan opbevare alle deres familiebilleder digitalt og ikke blot på deres mobiltelefoner, som bliver grundigt beskyttet med covers og panserglas.

Det er dog ikke kun på et individuelt plan, at digitaliseringen har mange fordele. Hvis man ser på et samfundsmæssigt plan, er der heller ingen tvivl om, at digitaliseringen har stor betydning for samfundet. Digitaliseringen giver nemlig samfundet mulighed for at fungere mere automatiseret og forenklet. 

Til sidst er vi selvfølgelig også nødt til at nævne, hvor vigtig digitaliseringen efterhånden er blevet for virksomhederne, industrien og produktionen. Virksomhederne er i stand til at vækste, holde overblik og være konkurrencedygtige på hurtigt voksende globale markeder grundet de muligheder, som digitaliseringen har medbragt sig. 

Der er samtidig stor fokus på at udvikle teknologi og digitale løsninger til virksomheder, så økonomien og produktionen fortsat kan vækste. Virksomhederne installerer automatisering med et scada system, backup med versionsstyring og meget andet. Der er ingen tvivl om, at industrien elsker digitaliseringen – og at der er stor efterspørgsel på disse digitale redskaber.