Altankasser skaber liv og atmosfære

altankasser

Du kan hurtigt udvide boligens kvadratmeter ved at indrette din altan, så det bliver et dejligt sted at opholde sig. Ved ophæng af altankasser og potter kan du skabe liv og stemning og få din egen lille grønne oase, selvom du ikke har en stor have. Du kan på din altan eller balkon skabe et frodigt altanmiljø med blomster, krydderurter og grøntsager. Du kan selvfølgelig også hænge altankasser og potter op ude i din have, hvis du har et stakit eller en mur, som trænger til farver og liv med blomster og grønt.

 

Tilplantning

Mange altankasser potter er ikke fra leverandørens side forsynet med et hul i bunden, så vandet kan løbe fra. Du kan vælge enten selv at bore et hul, eller du kan lægge et lag af leca perler i bunden, som så fungerer som dræn. Tilplant med en god pottemuld, som egner sig til de blomster eller grøntsager, som du vil plante. Tænk også over placeringen af dine altankasser i forhold til de planter, som du gerne vil have. Kræver placeringen planter eller blomster, der trives i fuld sol, eller skal du kigge efter dem, der trives bedst på en mere skyggefuld placering? Der skal vandes og evt. gødes, men det er for de fleste blomsterelskere, en fornøjelse at passe sine planter og se, at de vokser og trives.

 

Inspiration fra Syden

Har man været på ferie i landene omkring Middelhavet, så kan man ikke lade være med at beundre de mange små grønne oaser i form af små altaner og vinduer forsynet med altankasser og potter med farvestrålende blomster, der liver op i både store og små byer. Her er ingen plads for lille til at placere blomster og grønne planter. Herhjemme i det lidt koldere Nord kan vi nemt gøre dem kunsten efter ved at vælge planter, der trives på vores breddegrader og udnytte de ekstra kvadratmeter på en altan med en hyggelig siddeplads, hvor man kan nyde sin morgenkaffe, når solen står op, eller et køligt glas vin, når solen går ned.